Ọrụ nchekwa batrị 100MW mbụ nke New Zealand nwetara nkwado

Ọrụ nchekwa batrị 100MW mbụ nke New Zealand nwetara nkwado

Enyerela nkwado mmepe maka sistemu nchekwa ike batrị nke New Zealand zubere (BESS) ruo taa.

Ọrụ nchekwa batrị 100MW na-arụ ọrụ site na onye na-emepụta ọkụ eletrik na onye na-ere ahịa Meridian Energy na Ruākākā na New Zealand's North Island.Ebe a dị n'akụkụ Marsden Point, bụbu ụlọ nrụpụta mmanụ.

Meridian kwuru n'izu gara aga (3 Nọvemba) na ọ natawo nkwenye akụrụngwa maka ọrụ ahụ site na Whangarei District Council na Northland Regional Council ọchịchị.Ọ bụ akara mbụ nke Ruākākā Energy Park, ebe Meridian na-atụ anya ịrụkwa osisi PV anyanwụ nke 125MW na saịtị ahụ ma emechaa.

Meridian bu n'obi ka e nye ya BESS n'ọrụ n'oge 2024. Onye isi ụlọ ọrụ na-ahụ maka mmepe mmeghari ohuru Helen Knott kwuru na enyemaka ọ ga-enye na grid ga-ebelata mgbanwe nke ọkọnọ na ọchịchọ, ya mere na-atụnye ụtụ n'iwetu ọnụ ahịa ọkụ eletrik.

"Anyị ahụla ka usoro ọkụ eletrik anyị na-enwe nsogbu mgbe ụfọdụ na nsogbu ọkọnọ nke butere nkwụghachi ụgwọ ọnụahịa.Nchekwa batrị ga-enyere aka belata ihe omume ndị a site n'ime ka nkesa nkesa na ọchịchọ dị nro, "Knott kwuru.

Usoro ahụ ga-akwụ ụgwọ ike dị ọnụ ala n'oge awa kachasị elu wee zighachi ya na grid n'oge ọchọrọ dị elu.Ọ ga-emekwa ka ike nwetakwuo na South Island New Zealand nwee ike itinye n'ọrụ n'ebe ugwu.

Na-enyere aka ịbawanye ojiji nke ume ọhụrụ, ụlọ ọrụ ahụ nwekwara ike ime ka ezumike nka mmanụ mmanụ na North Island, Knott kwuru.

Dị ka a kọrọIke-Nkwakọba.newsna Maachị, nnukwu ọrụ nchekwa batrị nke New Zealand kwupụtara n'ihu ọha bụ usoro 35MW nke ụlọ ọrụ nkesa ọkụ eletrik WEL Networks na onye nrụpụta Infratec na-ewu ugbu a.

Nakwa na North Island, oru ngo a na-eru nso na njedebe nke a na-atụ anya ya na December nke afọ a, na nkà na ụzụ BESS nke Saft na ike mgbanwe usoro (PCS) nke Power Electronics NZ nyere.

A na-eche na sistemụ nchekwa batrị megawatt nke mbụ nke mba ahụ bụ ọrụ 1MW/2.3MWh emechara na 2016 site na iji Tesla Powerpack, ihe izizi Tesla mere nke ụlọ ọrụ mmepụta ihe na grid-scale BESS ngwọta.Otú ọ dị, BESS mbụ ejikọrọ na grid nnyefe dị elu na New Zealand bịara afọ abụọ ka nke ahụ gasịrị.


Oge nzipu: Nov-08-2022